Stichting Hematon | Utrecht

Stichting Hematon

vormgeving

Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening. Bloedkanker of lymfklierkanker zet je leven op z’n kop. De diagnose, behandelingen en de tijd erna roepen veel vragen op. Medische vragen over behandeling en kansen op herstel. Wat is eigenlijk lymfoom, myeloom of leukemie? Wat betekent het om een stamceltransplantatie te krijgen? Ook op praktisch, sociaal en financieel gebied zul je vragen hebben.

Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met bloed- of lymfklierkanker en voor mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Hematon staat voor meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Wij vinden het belangrijk dat patiënten weer mee kunnen doen in de maatschappij. Daarnaast vragen wij aandacht voor preventie en palliatieve zorg.

Marker Ontwerp realiseerde patiënten- en themafolders om patiënten en mantelzorgers te informeren over deze ziekten. Bijzondere ervaringen werden weergegeven in een prachtig boek voor alle leden.